ncha of scandinavien
Ncha cutting cutting horse ncha sweden ncha of scandinavien herdwork cutting i sverige cutting förening herdholder turnbacks

Tränare

 

AC Horse & Cattle Co - Christian Nohr

 AC Horse & Cattle Co
är en liten familjär westernridskola strax utanför Eksjö i småland. Vår målsättning är att introducera westernridning, både rid- och boskapsgrenar, antingen på din egen häst eller på en av våra utbildade hästar. Antingen du vill tävla, fösa eller bara rida bland boskap, ger vår ridskola en fin möjlighet att träna dig och din häst i boskapshantering.
Vi går igenom de gemensamma grunderna för allt arbete med boskap från hästryggen, både i teorin och i praktiken. Du lär dig det grundläggande för att kontrollera kon, hur du och hästen ska positionera er i förhållande till kon för att driva, stoppa eller vända den. Vi går också igenom hur hjälpryttare, såsom turnbacks och heardholders ska jobba.

Christian, som är ansvarig för boskapsdelen i ridskolan, är utbildad pedagog och har lång erfarenhet av både tävling och träning med boskap.

Hemsida

Facebook

 

 

Lindström Cuttinghorses - Göran Lindström

Mobil: 070-7189399

Facebook

 

 

Quarter Hill Ranch - Styrbjörn Persson

Quarter Hill Ranch
tar emot din häst för in/till ridning. Vi tränar dem gärna för tävling. Om ägaren vill så tävlar vi även din häst som står i träning hos oss.
Vi specialiserar oss på cutting, working cowhorse och reining men rider in/tränar även andra hästar.
Här hemma på gården har vi lektioner, vid överenskommelse åker vi även ut och har clinics om tiden finns.

Vi har två hingstar till avel, Wimpys Gold Quixote och Brilliant Pablito.

Hemsida